Pirmajā franču ēdienu gatavošanas meistarklasē Eiropas  brīvprātīgās jaunietes kopā ar vietējiem jauniešiem gatavoja uzkodas – nelielas pankūciņas, ko var pasniegt gan ar lasi, gan garnelēm, gan citām sāļajām sastāvdaļām, tāpat tās var pasniegt ar šokolādes krēmu vai džemu.

Savukārt, otrajā gatavošanas meistarklasē – 18.decembrī, franču meitenes mācīja jauniešiem kā pagatavot saldo ruleti jeb rolleri kā meitenes tulkoja, kas oriģinālvalodā skan šādi: Bûche. Šis deserts tiek dēvēts par populārāko franču Ziemassvētku saldo ēdienu.

Jaunieši piedaloties un kopā darbojoties šādās nodarbībās pārrunā ne tikai kultūru atšķirības un tradīcijas, bet arī dalās ar kādiem ikdienišķiem stāstiem un vienkārši viens otru vairāk iepazīst.

 

* Projekts “Green Human Growth project for action” tiek realizēts Eiropas Solidaritātes korpusa ietvaros. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.