Tie, kuri mani nepazīst – es esmu Sina, 20 gadus veca meitene no Vācijas un gandrīz desmit mēnešus es veicu brīvprātīgo darbu Latvijā, Gulbenē.

Mana darbavieta bija jauniešu centrā “Bāze”, kur es sniedzu jaunatnes darbiniekiem atbalstu brīvā laika aktivitāšu plānošanā priekš vietējiem jauniešiem un realizēju arī savas idejas, kā, piemēram, improvizācijas teātra nodarbības, jogas nodarbības, ēst gatavošanas nodarbības, filmu vakarus vai iknedēļas biljarda turnīrus. Man bija cieša sadarbība ar Gulbenes jauniešiem un es patiešām novērtēju iespēju būt daļai no jauniešu centra komandas.

Brīvprātīgā darba laikā es ieguvu ļoti daudz starptautisku draugu un iemācījos daudz jauna par citām kultūrām, īpaši par latviešu kultūru. Es biju latviešu tautas deju kolektīva dalībniece, kopā ar citiem Eiropas brīvprātīgajiem jauniešiem. Mēs izbaudījām iespēju mācīties latviešu tradicionālās dejas un būt daļai no vietējās kopienas. Tas mums deva iespēju satuvināties un mēs iemācījāmies labāk saprast latviešu kultūru.

Kopā ar citiem brīvprātīgajiem, man bija iespēja gan apceļot Latviju, gan doties uz citām valstīm. Kamēr es esmu bijusi ārpus Vācijas, es izbaudīju brīvības burvību. Es redzēju daudz dažādas vietas Latvijā un biju pārsteigta par dabu, kura dod iespēju baudīt mieru un klusumu, ko es ļoti novērtēju. Latviju es vienmēr atcerēšos un kādu dienu vēlos atgriezties šeit.

Esmu ļoti priecīga par to, ka man bija iespēja veikt brīvprātīgo darbu. Par visiem maniem jaunajiem draugiem, par pieredzi, ko guvu, par vietām, kuras apskatīju, par visu, ko iemācījos šajā laikā – esmu ļoti pateicīga par visu šo. Es nemūžam neaizmirsīšu brīvprātīgā darba veikšanas laikā piedzīvoto. Man bija ļoti foršs laiks Latvijā un es patiešām vēlos pateikties visiem cilvēkiem, kuri man palīdzēja gūt lielisku pieredzi. Ceru jūs redzēt drīz!

Sina Reinink

Eiropas brīvprātīgā darba projekts “Happiness is the key”.

 

 

27.06.2020.