Tātad 1.diena – mūsu mērķis – Turcijas pilsēta Samsuna

Aizlidojām ar pirmo lidmašīnu līdz Stambulai un izdomājām lietderīgi izmantot laiku, dodoties uz centru. Sarunājām šoferi –taxistu un tad nu braucām. Viņiem, manuprāt, vispār nav nekādu ātruma ierobežojumu, kā arī cilvēkus uz gājēju pārejām nelaiž. Guvām nelielu iespaidu par milzīgo Stambulu, un tad jau drīz vien lidojums uz mūsu galamērķi.

Pirmajā dienā pēc aktivitātēm aizgājām līdz Melnajai jūrai – redzējām medūzas un vairāk iepazināmies ar projekta jauniešiem.

2.diena
Rīta sesijā rakstījām biznesa plānu – kā realizēt savas idejas un kas sākotnēji ir nepieciešams. Pēc kā sekoja arī savu ideju prezentēšana.

Pēcpusdienā, sadalījušies divās grupās sacerējām dziesmu no dotajiem vārdiem, filmējām peldēšanās klipu, uzņēmām selfijus – arvienu vārdu sakot, vairāk iepazinām grupas dalībniekus, veicot dažādas saliedēšan?s aktivit?tes.

3.diena

Sākām ar “iekustināšanas” aktivitātēm, kas ļauj noskaņoties nopietnākām projekta aktivitātēm. Stāstīja par organizācijas “TRIZ” izcelšanos un izaugsmi. Kā arī devāmies nelielā ekskursija uz universitāti. Un interesanti man šķita tas, ka katru reizi, kad kaut kur devāmies, bija jādzer tēja.

Universitāte bija ļoti liela, nevar salīdzināt ar Latvijas. Mums bija jāprezentē sevi, kas esam un ar ko nodarbojamies. Pēc universitātes mēs aizveda uz planetēriju, tiem kas nav bijuši, likās ļoti iespaidīgi.. Tur rādīja īsfilmu par kosmonautiem.

Atbraucot uz viesnīcu, bija veicīgi jāsagatavojas starpkultūru vakaram, tagad varu teikt, tas bija dažādu valsts saldumu izgaršošanas laiks. Kā arī kopīgiem spēkiem apguvām dalībvalstu tradicionālās dejas

4.diena
Kā katrs rīts -iesākās ar “energizeru”. Šīs dienas spilgtākais notikums – valdības, muzeja un pilsētas centra apskate.
Atbraucot atpakaķ uz viesnīcu -sadalīja mūs divās grupās, kur vienai grupai bija uzdevums pieņem darbā, savukārt otri bija darba meklētāji. Diskusijas par to, kādi varētu būt tie jautājumi, pie darba devēja, un kā būtu nepieciešams atbildēt.
Diena beidzās nedaudz citādāk, jo braucam pa?st ārpus mūsu viesnīcas.
5.diena
Diena- ekskursija
Aizveda mēs uz Amazoni – burvīgi izskatījās, kalni visapkārt. Apmeklējām vēsturiskos muzejus, kur redzējām arī lielum lielu sataisītu Amazones maketu. Aizveda uz rūpnīcu, kur pastāstīja par gāzes plātām, par to, kā viss aizsācies un ko viņi ražo. Visa dienu iepazinām Amazoni.

6.diena – pēdējā
Kā jau pēdējā diena pienākas – Mustafa (projekta koordinators) izvilka baltu palagu, kuru apzīmējām ar tā brīža izjūtām, iederību. Dienu pa lielam izbaudījām visi kopīgi